Muutosten tuulet puhaltavat idässä?

Venäjän sisäpoliittinen tilanne on ehkä muuttumassa, mitä voitaisiin pitää luonnollisena kehityksenä, mutta Venäjän kohdalla kehitys on usein tapahtunut merkittävällä suunnan muutoksella; viimeksi vuosina 2003-4, joka kulminoitui Mihail Kasjanovin lähtöpasseihin pääministerin paikalta.

Millainen muutos on nyt odotettavissa? Sitä emme tiedä, ja Suomen ollessa Venäjän pieni naapuri toivon, että muutos tapahtuisi mieluiten usein ja pienin askelin kuin harvoin ja nopeasti toisin sanoen hitaasti kiiruhtaen, sillä Venäjällä merkittävä osa kansasta haluaa muutosta, mutta uskoisin, että hekin haluavat sen hallitusti ja tapahtuvan turvallisesti.

Tässä tilanteessa on uuden presidentin toimien oltava jo hyvin pitkälle suunniteltuja ja uskottavien uudistusten tultava riittävän nopeasti niin, että niillä vaikutetaan kansan hyvinvointiin merkittävästi. Tehtävä ei ole helppo, koska koko globaalitalousjärjestelmä on vaikeuksissa, mutta osaavissa käsissä ja kv. yhteistyötä tehden tässäkin asiassa voidaan päästä positiivisesti eteenpäin.

Venäjän asema logistisesti on erittäin merkittävä huomista ajatellen, globaalin kaupankin kannalta.

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s