Aidosti vihreät

Nyt kun Vihreät ovat valitsemassa puheenjohtajaansa on ajankohtaista pohtia kyseisen puolueen jatkovaihtoehtoja Suomen nykyisessä vaikeassa poliiittisessa tilanteessa sekä kv. tilanteessa, jossa Kööpenhaminan epäonnistumisen seurauksena taistelu ilmastonmuutosta vastaan vaikuttaa tällä hetkellä olevan yhtä selkeästi määritelty ja markkinoitavissa kuin abstraktin vesivärimaalauksen ensimmäiset vedot huokoisella paperilla unohdettuina vihdan alle kesäyön saunan lauteille silloin kun seura on hyvää, keskustelu luistaa, kuikat huutavat järvellä ja makkara odottaa muhien ottajaansa puukiukaan yllä.

Vihreillä on mielestäni edelleen oma, joskin kapeneva roolinsa yhteiskunnassamme, ja siksi toivoisin, että vihreiden johdossa jatkaisi aidosti vihreä johtaja eli Anni Sinnemäki. Vihreistä on tuskin muodostumassa maahamme RKP:n kaltaista puoluetta, joka olisi melkeinpä poikkeuksetta hallituksessa, vaikka perusteluja tällaisellekin näkökannalle on olemassa. Mielestäni Vihreistä on Suomelle eniten etua, jos Vihreät toimivat nimenomaan omien aatteidensa pohjalta eivätkä pyri yleishyödylliseksi ”mitt-emellan-puolueeksi”.

Lienee perin selvää, että mikäli Vihreät aikovat siirtyä konservatiivien looshiin, lopputulos on puolueestapako ja näivettyminen.

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s