Maamme edun huomioiminen edellyttää, että…

Hallituksen kokoaminen on epäonnistunut. Nyt on mietittävä, onko maan edun suhteen toivottavaa, että Katainen jatkaisi vielä tehtävässään, jossa epäonnistui. Kokoomus menetti eduskuntavaaleissa kannatustaan ja oli siten yksi häviäjistä, vaikka saavuttikin suurimman puolueen aseman. Pitäisikö nyt hallitusneuvottelujen vetäjää vaihtaa huomioiden, että kokoomus hävisi eduskuntavaalit ja Kataisen johdolla suoritettu yritys saada aikaan hallitus epäonnistui? Haluaako kansa antaa vielä kolmannen (tai neljännen, jos huomioidaan kansantalouden kehityssuunta viime vaalikaudella) mahdollisuuden Kataiselle? Tai onko meillä tällaiseen vaihtoehtoon enää varaa, vaaleistahan on jo aika pitkä aika, maamme talous kouristelee ja EU:ssa ollaan monin paikoin kriisissä, puhumattakaan Kiinan, USA:n ja MENA-maiden tulevaisuudesta? Eli ei aihetta paniikkiin, vaan on aika nähdä avautuva mahdollisuus uuteen politiikkan niin Suomessa, EU:ssa kuin globaalistikin.

Vielä on aikaa korjata tilanne, mutta miehistön vaihto on toivottavaa. Jos on epäonnistunut, olisi  maamme edun mukaista antaa muiden yrittää. Onko lopputulos parempi, sitä en tiedä, mutta olisi kilpailukykymme kannalta hyödyllistä, että seuraavassa hallituksessa olisivat edustettuina ainakin kokoomus, RKP ja SDP.

Oma käsitykseni on, että nyt pitäisi antaa Urpilaiselle vuoro yrittää saada aikaiseksi hallitus ja jos sekään ei onnistuisi niin vuoro siirtyisi Soinille ja jos sekään ei onnistuisi niin sitten olisikin jo ehkä paikallaan hätätilahallitus.

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s