Kreikka pian velkasaneeraukseen?

Koska Kreikan velkasaneeraus näyttää yhä todennäköisemmältä, toivon, että Suomi ymmärtää suojata kansallisvarallisuuttamme ja osallistuu tukipakettiin ainoastaan siltä osin kuin on objektiivisesti pidettävä oikeudenmukaisena eli nykyistä huomattavasti pienemmällä osuudella ja että Britannia kantaa nykyistä huomattavasti suuremman vastuun ja että riskisijoituksia tehneet rahoituslaitokset joutuvat myös vastuuseen mahdollisimman pian riskien laukeamisten seurauksista.

Toivon vastuullisuutta myös niiltä tahoilta, jotka edelleen toimivat toimitusministeriön muodossa ja olivat ajamassa tukipaketin hyväksymistä ennen vaaleja. Tässä tilanteessa on noloa piiloutua huonon vaalituloksen taakse. Lieneekö niitä päitä nyt pensaassa stadia myöten?

Niinistön linja on asiassa paljon realistisempi kuin niiden, jotka ”tuntuvat maalailevan piruja seinille”. Portugalin tilanne ei ole sen enempää euron, EU:n kuin Suomenkaan kohtalon kysymys. Jäitä hattuun ja katse eteenpäin, sieltä ne tuskalliset vaihtoehdot löytyvät, joista pitäisi jo nyt avoimesti kansalle kertoa. Silloin olisi helpompi arvioida, miten edusmiehemme Brysselin neuvotteluissa pärjäsivät ja jatkossa pärjännevät. Jengi sentään on ainakin osaksi menossa vaihtoon, onneksi.

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s