Kuinka kauan EU:n uskottavuuden nakertaminen maassamme saa jatkua?

Hyvinvointivaltiomme on nyt kovin heikossa hapessa. Ilmassa leijuu mahdollisesti yhä tiivistyvä tunkkainen suvaitsemattomuuden usva. Paistakoon aurinko tämän risukasan syvimpiinkin poteroihin, jotta kaikki päät saadaan ymmärtämään, ettei Suomi vain suomalaisille – eristäytymisen periaate toimi. Taloutemme vaatii kansainvälistä yhteistyötä ja osallistumista EU:n ja euroalueen kehittämiseen.

Tottakai tässä revohkassa on huomioitava myös rahoituspiirien vastuu ja liikeriskien kanto, mukaan lukien finanssilaitosten ja sijoitusyritysten johdon vastuu tekemisistään ja tekemättä jättämisistään. Jos nauttii muhkeista optioista, miksei silloin voisi myös olla vastaamassa tappioista? Pelkkiä kermankuorijoita kavahtakaamme, missä on näiden henkilöiden halu kantaa yhteistä vastuuta?

Lienee oikeudenmukaista, että ne tahot, jotka ovat ottaneet suuret riskit, myös näitä riskien laukeamisen seurauksia kantavat ja ne tahot, jotka eivät ole olennaisesti olleet hyötymässä ko. riskienotosta, kantavat huomattavasti pienemmän osan tappioista. Tottakai kannamme huolta ja vastuuta eurosta, mutta kohtuudella.

Liiallista ahneutta ei pidä palkita. Sitä kansammekaan ei siedä. Luulisi perussuomalaisten suuren voiton edes jossain määrin herättäneen valtiovarainministeriön ja sen osaavan tehdä oikeat johtopäätökset. Tällä hetkellä maamme johdossa on ehkä elementtejä, jotka eivät tunnu tajuavan, että nykypolitiikalla syödään kovaa vauhtia EU:n ja euron uskottavuutta. Tähän on tultava muutos välittömästi ja demarien vaatimukset on huomioitava Portugalin pankkikriisissä.

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s