Onko valintamme EU:sta loittoneminen?

Eduskunnan valiokuntien puheenjohtajuuksien jako näyttää pitkälti mukailevan äänestystulosta eli kansa saa, mitä tilasi. Perussuomalaisten puheenjohtajuus ulkoasiain- ja puolustusvaliokunnissa on selkeä viesti ulkomaille, että perussuomalaisilla on valtaa eduskunnassa ainakin seuraavan vaalikauden. Se on myös viesti, että eduskunta uskoo, että perussuomalaiset kykenevät vastuunsa kantamaan niin ulko- kuin puolustuspolitiikankin saralla eli turvallisuuspolitiikassa.

Itse suhtaudun tähän kykyyn jossain määrin skeptisesti. Epäilen, ettei perussuomalaisten joukosta löydy riittävää asiaosaamista ko. aloilla. Tällöin edessä on monta epäselvää ja suorastaan sumuista vaihtoehtoa. Pohdittavaksi jää, miten asiaan suhtautuvat muut valtiot ja esim. YK ja EU. Mikä onkaan tuleva suhteemme esim. Venäjän, USA:n ja EU:n johtoon? Jos riittävää asiantuntemusta puolueesta ei löytyisi, ketkä tai mitkä tahot päättäisivät tällöin turvallisuuspolitiikastamme? Miten uskottava tällainen valinta ylipäätään on?

Tarvitaanko meillä ”virkamies-babysittereitä” luotseiksi johdattamaan valiokuntien puheenjohtajia pysymään ns. kaidalla tiellä? Mitä lisäarvoa eli etua ja hyötyä tuovat tällaiset valinnat? Olemmeko valitsemassa sisäänpäin käpristymisen eli pään pensaaseen pistämisen turmioon vievän tien?

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s