Monillako raiteilla?

Koska SDP kärsi jälleen vaalitappion ja koska SDP ei edes noussut suurimmaksi puolueeksi, vaikka kokoomuskin taantui ja keskusta romahti, olisi järkevää, jos puolue menisi mukaan hallitukseen ainoastaan, jos sen ennen vaaleja esittämiin reunaehtoihin suostutaan. SDP:n johdon tulisi myös arvioida, kuinka kauan samalla porukalla voidaan jatkaa toistuvat tappiot huomioiden.

Kokoomukselle tilanne on hyvin haastava. Hyvin EU-myönteisen ulkmoministeri Alexander Stubbin ja Portugalin takaajaksi luonnehditun valtiovarainministeri Jyrki Kataisen sekä EU- ja euro-negatiivisen Timo Soinin asettaminen samaan hallitukseen kuulostaa siltä, että kantojen viilaaminen ei riitä vaan niitä on suorastaan katkottava. Ja mitä ajattelelevatkaan äänestäjät silloin?

Mutta kyse on kuitenkin siitä, että me suomalaiset olemme keskenämme kovin eri mieltä siitä, miten asioita pitäisi hoitaa. Lopputulos on kompromissi, koska ilman hallitustakaan emme pärjänne. Tärkeintä olisi muistaa, että kyse on maamme edusta ja siitä, että pystymme vastedeskin yhteistyöhön niin EU-tasolla kuin globaalistikin. Nyt ei ole aika hermostua median edustajille eikä aika eristäytyä. EU:n etu on myös Suomen etu.

Kansa antoi kovin vähän luottoa keskustan politiikalle. Keskustaa on syytetty kaksilla raiteilla ajamisesta. Mutta kuinka monta raideparia tarvitaankaan seuraavaan hallitukseen? Ovatko 3 suurinta puoluetta nyt  valitsemassa  kepulaisen politiikan kompromissina kantaen siitä vastuun vaikeassa tilanteessa ja antaen kepun rauhassa järjestäytyä ja kasvaa oppositiossa´?

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s