Arvovaalit

Jotkut leimaavat vaalit populistisiksi, jotkut taas nostavat esiin kielikysymyksen kouluissa (ruotsi vastaan venäjä), joidenkin mielestä maahanmuuttopolitiikan kiristäminen, EU:n ja euron vastustaminen ovat tärkeimpiä seikkkoja ja jotkut haluaisivat lisätä työpaikkoja sekä yhteiskunnan oikeudenmukaisuutta. Ja on niitäkin, joiden mielestä tuloveroalennukset ovat maamme vaurastumisen perusta.

Varsin populistiset olivat vuoden 2007 eduskuntavaalit, joissa menestyttiin tuomalla esille ajatusta ”asia on niin kuin miltä se sillä hetkellä näyttää”. Mentiin lupaamaan asioita, joiden kiinnipitämisestä tuli hyin kallista ja sitten syöksyttiinkin jo lamaan valmistautumattomina. Ne, jotka ennen vaaleja varoittelivat taloudellisesti vaikeista ajoista, leimattiin pessimisteiksi. Miten kävi? Mikä onkaan taloutemme tila nyt?

Myös seuraavat neljä vuotta tulevat olemaan taloudellisesti hyvin vaikeita. Leikkaukset ovat edessä. Globaalitilanne on myös kääntymässä yhä vaikeammaksi. Teollisuutemme kilpailukyky vaatii kilpailukykyisia enrgiapäätöksiä ja investointeja tälläkin alalla SUOMEEN! Jos sähkökaapeleita tarvitaan Itämereen lisää nin toivottavasti siksi, että myymme sähköä ulos emmekä tuo sitä lisää ulkomailta. Emmehän halua ulkoistaa energiaratkaisujamme.

Mutta nämä vaalit ovat kaiken populismihötön lisäksi myös arvovaalit. Haluavatko äänestäjät siirtymistä yhä konservatiivisempaan suuntaan? Toivottavasti ei käy niin kuin Itävallalle aikoinaan, kun EU-maat laajalti boikotoivat yhteistyötä Itävallan kanssa Haiderin nousun aikana.

Ja haluavatko äänestäjät säilyttää hyvinvointiyhteiskunnan, siis yhteiskunnan, jossa myös heikompiosaisista pidetään huolta vai yhteiskunnan, jossa leipäjonot kasvavat ja yhä useampi jää kodittomaksi. Haluammeko panostaa itsekin siihen, että mahdollisimman moni työlistyy? Haluammeko kannustaa ja tukea yrittämistä? Uskommeko solidaarisuuteen ja pystymekö puolustamaan maamme etua eli keskinäistä oikeudenmukaisuutta kaikkien Suomessa asuvien kesken riippumatta elämänkatsomuksesta ja statuksesta?

Äänestäjät tarvitsevat uskoa paremmasta ja oikeudenmukaisemmasta tulevaisuudesta, jota vahvistaa mahdollisuus työtä tehden ja kavereita tukien olla osana kehittämässä uutta ja tasapuolisempaa yhteiseloa maamme yhteisen edun nimissä.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s