Ojasta putoukseen – sekö on tiemme?

Kiinassa ollaan huolissaan inflaation suuruudesta 5.4% (vrt. Suomen n. 3.5%), vaikka talouskasvu onkin Kiinassa edelleen kovaa 9.7% (vrt. Suomen runsaat 3%), varsinkin kun Kiinan hallitus on pyrkinyt hillitsemään talouden ylikuumenemista.

Kun huomioi, että meillä inflaatio on prosentin korkeampaa kuin euro-alueella sekä dollarin hintakehityksen, niin yhä surkeammalta näyttää vientiteollisuutemme kilpailukyky. Energiaverojen korotukset ovat ajamassa meitä museoksi.

Leikkauksiin on mentävä eikä muille maille ole varaa lainata sellaista, joka ei ole edes meidän. Voitaisiinkohan tämä vihdoin myöntää myös hallituspuolueiden suunnalta ja toimia sen mukaisesti?

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 Responses to Ojasta putoukseen – sekö on tiemme?

 1. Heikki Liimatainen sanoo:

  Hieman kommentteja edellisistä kirjoituksista.

  Venäjä-politiikan poissaolo vaalikeskusteluista ihmetyttää minuakin. Venäjällä menee todella kovaa öljyn hinnan koko ajan kohotessa MENA-turbulenssin johdosta.

  Vaalikeskusteluissa hämmästytti kuinka paljon taas luvattiin kaikille hyvää. Euroopan tilanne huomioiden tämä avokätisyys sai minut sailasmaisesti pyörittämään päätäni.

  Kiinan inflaatio korjaantuisi mikäli se antaisi valuutansa arvon kohota. Tällä olisi toki vaikutuksia meidän elintasoomme, kun kiinalaiset alkaisivat paremmalla ostovoimalla kuluttamaan itse tuottamiaan hyödykkeitä.

 2. Terve Heikki, jep kovin vaikeaa näytti olla puhua vaalitentissä leikkauksista: vähemmän ministerinpaikkoja… ..hoh hoijaa ja perheministeri taisi olla ihan vapaamatkustaja vai? Mutta hallituksen ja opposition ero näkyi, vaikka värähdyksiä yli rajojen kaipuustakin näkyi ainakin katseissa.

  Joo, olispa Sailas pitänyt avauspuheen vaikkapa Korkmanin kanssa. Sen jälkeen puskien hinta, mihin pään olisi saanut piiloon olisi noussut huikeasti.

  Kiinan valuutan arvonnousun seuraamukset ovat hyvin tiedossa. Se on edessä ja valta vaihtunee, toivottavasti rauhanomaisesti.

  Ja kiinalaisethan tuovat maahansa huikean määrän raaka-aineita ja puolivalmisteita.

  • espanjapappa sanoo:

   Korviini on kantautunut tieto saksalaisesta yrittäjästä Kiinassa: Ei kannata investoida koneisiin, koska käsityöiläisiä riittää. Jos yhdet kädet loppuu – uusia on tulossa solkenaan!

 3. Kiinan ihmisoikeustilanne on haasteellinen ja meille/meillä varmasti vaikeasti ymmärrettävissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s