Lähi-idästä Japaniin

Lähi-idästä kuuluu nyt kovin ristiriitaisia sanomia:
Israelin ulkoministeri Lieberman puhui Gazan tulitaukoa vastaan; toisaalta saamme kuulla uutisia, että tulitauosta olisi jo sovittu; ja toisaalta taas Liebermania kohtaan oltaisiin mahdollisesti nostamassa vakavia juridisia syytteitä (Ks. tarkemmin http://www.haaretz.comin artikkeli ”Lieberman to be served draft indictment for graft in next 24 hours” seuraavan linkin kautta: http://www.haaretz.com/news/national/lieberman-to-be-served-draft-indictment-for-graft-in-next-24-hours-1.355312 ).

Lähi-idän tilanteen arviointia vaikeuttaa myös toisaalta yhä vaikeutuva tilanne Syyriassa ja toisaalta se, että kv. median toimintaa Syyriassa on vahvasti rajoitettu.

Al Sadrin voimannäytös Bagdadissa ja vaatimus USA:n joukkojen poisvetämisestä tämän vuoden aikana sekä kritiikki nykyistä hallitusta vastaan sekä suoranainen uhkaus aseellisen vastarinnan uudelleenaloittamisesta, mikäli tilanne ei muutu halutulla tavalla, osoittaa esimerkillään, miten vaikeaa ulkopuolisten on ainakaan johtaa kehitystä menestyksekkäästi ko. alueella.

Mutta jotenkin huoli on kovin voimakas japanilaisten osalta, sillä taas uusi järistys, vaikka katastrofista on jo kuukausi, nostaa esiin paljon kysymysmerkkejä, mutta kovin vähän vastauksia. Toivokaamme rohkeutta, lisävoimia ja jaksamista japanilaisille ja kaikille niille, jotka alueella auttavat.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s