Eskalaatio vaihe 2

Kaaos ja sota ovat usein myös mahdollisuus parempaan tulevaisuuteen ja yhteiskunnalliseen kehitykseen. Tässä työssä Suomella on annettavanaan merkittävä panos MENA-alueella, siis huomattavasti merkittävämpi siviili- kuin sotilaallisella puolella. Työtä näyttäisi riittävän valtava määrä, huomioiden konfliktien kiihtyvän eskaloitumisen.

Miten pystymmekään toimimaan esim. Syyrian, Jordanian, Bahrainin ja Jemenin suhteen? Onko EU:lla edes yhteistä näkemystä strategiasta puhumattakaan sovitusta strategiasta? Epäilen, ettei olo. Toivottavasti tällainen strategia luodaan mahdollisimman pian ja sen käytännön implementointi aloitetaan välittömästi strategian ”beeta-vaiheen” valmistuttua.

Ihmisoikeuksien yhä laajentuvaa räikeää rikkomista ei voida sallia.

Globaalisti eniten huolta aiheuttavat Saudi-Arabian, Iranin ja Israelin/Palestiinan tilanne. Juppen toive siitä, että koalition toimet Libyassa toimisivat varoituksena myös esim. Saudi-Arabian hallitsijoita kohtaan on melko kovaa puhetta ja kuvaa myös sen todellisen pelon tilanteen eskaloitumisvaarasta. Nyt on panostettava  yhteistyöhön koskien MENA-alueen uudistettua yhteiskuntapolitiikan rakentamista. Luottamuksen ja ymmärryksen kasvattaminen eri toimijoiden kesken on äärimmäisen tärkeää. Tässä asiassa EU:n on kuunneltava tarkalla korvalla varsinkin Turkkia, mutta toki myös esim. Israelia, Palestiinaa ja Irania, ja lopulta kaikkia alueen osapuolia. EU ei ole tilanteen keskiössä, mutta ilman sen apua kärsimykset ja kustannukset voivat olla pelottavat.  Tarve diplomatiaan on suuri eikä se katoa sodan eskaloitumisella.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s