Kohti fuusioreaktoria

Japanin katastrofi, energiahuollon puutteet sekä sitä kautta vähentynyt tuotanto ja MENA-alueen kriisit johtavat uudelleenarviointiin koskien energian jakoa. Toisaalta varsinkin MENA-maiden kriisit ja ihmisoikeusloukkaukset joissain alueen maissa, heijastuvat YK:n turvallisuusneuvostoon sen saamattomuutena, lieneekö syynä tällä kertaa Kiina ja Venäjä vai yhteisymmärryksen puute ja opportunismin korostaminen jopa useammissa valtioissa?

Kuitenkin: Kaikilla on vastuu, myös suomalaisilla ja ainakin joudumme ottamaan vastaan tuloksen, meihinkin vaikuttavana – tuskin säteilynä, mutta varmasti taloudessa ja työllisyydessä siis hyvinvoinnissamme.

Ydinvoima ei ole vaalikysymys niille, joilla on varaa maksaa hyvin vähän energiasta. Tuuli-, aurinko- ja aaltovoima sopivat toki fantasiaratkaisuiksi. Mutta ehkä olisi aika uskoa toisaalta lähienergian tuottamiseen huippuja katkomaan ja toisaalta tulevaisuuden fuusioreaktoripohjaiseen energiatuotantoon.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 Responses to Kohti fuusioreaktoria

  1. espanjapappa sanoo:

    Kyllä olet oikealla tiellä! Sukulaismies on voimala-asiantuntija ja häneltä tulee kysysyttyä fuusiovoimalakehitysvaiheissa. Ranskallahan on ollut rakenteilla tämä laitos tietääkseni. Hanke taidettiin tässä ”nousuhuumasa” pysäyttää. Joka tapauksessa fuusiovoimala on, de facto, lähitulevaisuuden ydinvoimaa!

  2. espanjapappa sanoo:

    Terveisin Tarmo Viitaluoma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s