Unto Hämäläinen ja Perässähiihtäjä

Kaikille äänestäjille ja äänestystä harkitseville ja niillekin, joiden mielestä se on vielä turhaa, haluan ehdottaa, että Suomen informatiivisin ja eniten jatkopohdintoihin opastava vaaliblogi on nyt auennut Hesarin nettisivuilla eli mielestäni parhaan ja yhden Suomen arvostetuimman politiikan käytäntöä tuntevan ja poliittisesta tilanteestamme aistillisimmin kirjoittavan Unto ”Unski” Hämäläisen Perässähiihtäjä- blogi. Kiitos Unto!

Seuraavasta linkistä päässee perille:http://blogit.hs.fi/perassahiihtaja/2011/03/03/mika-on-eduskuntavaalien-tarkein-kysymys/ . Blogi on kommentoinnin ja seuraamisen arvoinen, ei pelkästään siksi, että Unskin merkinnät ovat paitsi suomenkielellisesti ja kielikuvauksellisesti kauniita ja asian ytimeen osuvia eikä vain siksikään, että ne kertovat Unto Hämäläisen laajasta politiikkamme ymmärryksestä samalla huomioiden myös toisin ajattelevien pointit, vaan myös siksi, että kommentoijien mielipiteet edustavat kansan mielipidettä siitä, missä mennään.

Toivon, että tämänkin blogin lukijat osallistuvat Perässähiihtäjä-blogiin lukien ja kommentoiden. Rima voi tuntua aluksi korkealta. Mutta Unskin ja kommentoijien asiantuntemus kasvattavat nopeasti innostusta kommentointiin. Olemmehan yhteistä etuamme ajamassa ja edistämässä – sosiaalisessa mediassakin.

Protestoimalla emme tulevaisuuttamme rakenna, mutta toki saamme myös politikoida eli keskeneräisistä asioistakin toivon, että ministeritkin saavat ja haluavat jatkossa puhua, kansanedustajista ja oppositiosta puhumattakaan, ilman pääministerin tai ko. ministerin silminnähtävää tuohtumista esim. eduskunnan kyselytunnilla. Kuvailemani käytös maistui aika ajoin kansan mielipiteen halveksunnalta. Eli ministerit näyttivät olevan suorastaan tuohtuneita opposition uskaltaessa arvostella hallitusta. Olisipa se ollutkin vain herkkänahkaisuutta, mutta aivan liian usein tuntui, että oppositio sai hallituksen kiinni osaamattomuudesta ja ministerit reagoivat huonolla itsetunnolla. Kritiikkiä tuli myös hallituksen sisältä, ministeritasollakin. Pitäisikö meidän jatkaa tällä salailulinjalla ja tehostaa systeemiä valitsemalla vain pääministeri-diktaattori, joka nimittää ministeriöiden pomot? Jos ei, niin kirjoittakaa ja osallistukaa!

Ehkä kuitenkin olisi aika myöntää, että pari viime hallitusta ovat hallinnollisesti olleet liiaksi ns. ”toimitusjohtaja-vetoisia”. Kansa on äänestänyt kansanedustajia, mutta valta on valunut kasvottomalle rahalle (mm. liiaksi riskejä ottaville rahoituslaitoksille) ja nimettömille toimitusministeriöiden toimijoille. Lopputulos on synkkä ja avaa portin populismille ja äärikansalaismielisyydelle sekä syyttömien syyttämiselle.

Toivokaamme, ettei kansa valitse uutta toimitusjohtajahallitusta, joka vain toimittaa eikä keskustele eikä kerro etukäteen, minne mennään.

Ja jo nyt toivon, että Unski pitää Perässähiihtäjä-blogia myös seuraavissa presidentinvaaleissa. Kyse on merkittävästä nykyaikaisesta ja kansallisesta vaikuttajakanavasta eli mahdollisuudestamme jakaa mielipiteitämme maassamme uskottavasti, yli arvojen, uskontojen ja muiden rajojen.

 

 

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

One Response to Unto Hämäläinen ja Perässähiihtäjä

  1. espanjapappa sanoo:

    Hei Jouni!

    Olen kanssasi samaa mieltä Unskin blogista – runsaasti fiksuja mielipiteitä. Saman suuntaisia oli meilläkin Etuviisaissa esillä: Suomessa tulisi lähteä purkamaan turhia jäykkyyksiä byrokratiassa etenkin paikallistasolla, arkipäivässä. Ay-liikkeen tulisi myös päästä vanhasta nihilistisestä mallista – enemmän tätä aikaa vastaavaan toimintatapaan. Montako pk-yritystä tms. on ajettu jopa konkurssiin ay-liikkeen voimainnäytön seurauksena?
    Tarmo Viitaluoma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s