Libyan jako?

Libyan tilanne on huolestuttava ei pelkästään ihmisoikeusloukkausten takia vaan myös siksi, että on olemassa riski maan jakautumisesta heimo-/uskontosuuntauksien mukaan. Tällainen jako voisi rohkaista muita samankaltaisiin tekoihin, jolloin epästabiilius ja keskinäinen vihanpito syvenisivät ja pitkittyisivät.

En kuitenkaan pidä huolestuttavana sinänsä sellaista seikkaa, että EU:n rajanaapurina olisi islamilainen arabiemiraatti. Viittaan tässä Franco Frattinin lausahdukseen: ”Would you imagine to have an Islamic Arab Emirate at the borders of Europe? This would be a really serious threat.” (Linkki artikkeliin: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-12525155 )

EU:n aktiivinen rooli on välttämätön nykyisessä tilassa. Siten on hyvä rohkaista jatkotoimiin asiassa sellaisia poliitikkojamme, jotka pyrkivät aktiivisella dialogilla edesauttamaan tilanteen rauhanomaista ratkaisua. Esimerkiksi ulkoministerimme Alexander Stubb on käynyt keskusteluja Turkin ulkoministeri Ahmet Davutoglun kanssa ja Catherine Ashton ja Carl Bildt ovat tällä hetrkellä Egyptissä. Toivokaamme, että diplomatia vie kehitystä eteenpäin Egyptissä ja että vallanvaihtoon Libyassa päästäisiin rauhanomaisesti vuodattamatta lisää verta ja ilman että maa hajoaisi eri osiin.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s