Catherine Ashton toimii

Hyvä, että Ashton toimii aktiivisesti ja nopeasti pyrkiessään edistämään Lähi-idän kehitystä esim. järjestämällä globaalisti noudatettaviin tuloksiin tähtäävän kansainvälisen konferenssin jo ensi viikolla Brysselissä koskien Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan tilannetta, mistä tarkemmin euobserver.comin artikkelissa ”Ashton to host global conference on north Africa” (linkki artikkeliin: http://euobserver.com/9/31835 ).

Lähi-idän tilanteessa on pidemmän päälle vaikea edetä vakaalla pohjalla, ellei toisaalta Israel-Palestiina -konfliktia saada ratkaistua ja toisaalta, ellei Kiinaa saada yhteisrintamaan sopimaan kehityksen suunnasta ja sisällöstä. Luonnollisesti suurin merkitys on itse alueen kansalaisilla sekä nyt vallassa olevien ko. alueen maiden edustajien kyvyllä saattaa alue rauhanomaiseen demokratiakehitykseen ja elinolojen parantamiseen. Ellei tällaista kykyä ja halua toimia löydy, on suuri vaara, että tilanne riistäytyy käsistä.

USA:n hankalaa asemaa Lähi-idän politiikassa kuvaa selkeästi, että USA kaatoi veto-oikeudellaan YK:n turvallisuusneuvostossa päätöslauselmaluonnoksen, josta olisi seurannut, että Israelin siirtokuntien rakentaminen palestiinalaisalueille olisi YK:n taholta tuomittu, vaikka kaikki muut 14 YK:n turvallisuusneuvoston jäsentä kannattivat päätöslauselman hyväksymistä. Tilanteen vakavuutta kuvaa, että Israel kutsui ENNAKKOEHDOITTA palestiinalaiset neuvotteluihin. Olennaista olisi, että näissä neuvotteluissa saavutetaan hyvin nopeasti tuloksia, joita implementoitaisiin nopeassa tahdissa käytännön toimin. Sillä vain tosiasialliset teot kelpaavat nyt Lähi-idässä.

Mielenosoittajiin kohdistuneet veriteot Bahrainissa ja Libyassa osoittavat, ettei ko. hallinnoilla ole tilanne hallinnassa. Kv. interventio on valitettavasti nousemassa yhä todennäköisemmäksi keinoksi saattaa ko. valtiot kestävän demokratiakehityksen ja ihmisoikeuksien kunnioituksen edistämisen tielle.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s