Vaalikeskustelu Afganistanin rauhanturvaajistamme

Jo toisen suomalaisen rauhanturvaajan kuolema Afganistanin sodassa on hyvin surullinen tapaus ja esitän pahoitteluni uhrin omaisille.

Nämä surmat eivät kuitenkaan ole asioita, joita olisi voitu pitää epätodennäköisinä, sillä Afganistanin sodassa kuolee mm. lapsi päivässä The Telegraphin artikkelin ”One child a day killed in Afghan war” mukaan (linkki artikkeliin: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/afghanistan/8326044/One-child-a-day-killed-in-Afghan-war.html).

Olisi populistista kysyä, montako suomalaista uhria vielä tarvitaan Afganistanissa. Mutta on täysin perusteltua kysyä, miksi emme muka jo nyt voisi aloittaa vetäytymissuunnitelmien laatimista ja ilmoittaa Afganistanin nykyhallinnolle, että suomalaiset poistuvat alueelta esim. vuoden 2012 loppuun mennessä.

Afganistanin tilanne näyttää yhä pahenevan, joten on aika käyttää vähäisiä resurssejamme hyödyllisemmin muualla. Olemme joka tapauksessa täysin marginaalissa Afganistanin sodan linjavedoissa, joten ehkä olisi vihdoin poliitikkojemme aika myöntää, että meno Afganistaniin ja siellä vieläkin pysyminen oli virhearvio ja vääränlainen päätös, jonka vahingot pyritään nyt minimoimaan nopealla mutta hallitulla vetäytymisellä alueelta. Poliitikkojemme, politiikkamme ja ulkopolitiikkamme uskottavuus on kansalaistemme arvioitavana ensi vaaleissa, siksi toivon, että Afganistanin sodasta pystytään käymään avointa vaalikeskustelua laajalti eikä ainakaan tartuta kuin viimeiseen oljenkorteen väitteeseen, ettei kyse ole sodasta.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s