Hyväksymmekö kidutuksen?

Mikäli The Guardianin uutiset siitä, että myös Egyptin armeijan edustajat ovat osallistuneet kansalaisten kiduttamiseen viime päivinä, pitävät paikkansa, on länsimaiden aika ryhtyä R2P-toimiin ja turvata Egyptin kansalaisten lailliset ihmisoikeudet.

Egyptin tilanne on jo yli kaksi viikkoa päivä päivältä muuttunut huonompaan suuntaan. Kv. yhteisön politiikka on siis tässä mielessä ollut hampaatonta. Kuinka kauan tilannetta aiotaan vielä seurata sivusta? Onko siitä todella apua, jos Catherine Ashton suunnittelee visiittiä Tahrir-aukiolle? Olisiko jo aika jäädyttää Egyptin vallassaolijoiden tilit? Auttaisivatko talouspakotteet Egyptin armeijaa ymmärtämään, että nykyhallinnosta on päästävä eroon mahdollisimman nopeasti?

Jos länsi ei pysty tilanteessa toimimaan hyvin aktiivisesti ja nopeasti, vaarana on aseellinen selkkaus, jossa jotkin muut ryhmittymät toimittavat aseita hallituksen vastaisille ryhmittymille. Tällöin Egypti voi ajautua pitkäaikaiseen sekasorron tilaan, mikä olisi hyvin vaarallinen kehityksen kulku Lähi-idässä. Kyse ei siten ole enää pelkästään egyptiläisten ihmisoikeuksista vaan myös koko kansainvälisen yhteisön turvallisuudesta.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s