Pohjois-Korea ei hyökkää

Elämme mielenkiintoisia aikoja, sillä päivän paras uutinen, ainakin vielä, näyttää olevan, ettei Pohjois-Korea hyökkää eteläistä naapuriaan vastaan, vaikka Etelä-Korea aloittikin kiistellyt ja jopa YK:n hätäistunnon aikaansaaneet tykistöharjoitukset. Minulla ovat tuntosarvet Koreoiden suuntaan olleet herkässä tilassa jo huolestuttavan pitkään, sillä Koreoiden tilanteessa ei ratkaista pelkästään Korean niemimaata koskevia asioita, vaan siellä luodaan uutta moninapaista maailmanpolitiikkaa varsin räjähdysherkässä tilassa niin Kiinan, USA:n, Venäjän kuin myös Intian ja Iranin osalta, entä EU:n rooli?

Ja sitä kautta päädymme EU:n rooliin   Lähi-idässä. EU:nkin pitää valita (siis on valittava), missä vaikuttaa primääristi ja sekundääristi. Emme voi EU:ssa enää tuudittautua siihen harhaan, että joku Setä Yksinvaltias hoitaisi hankalat hommat puolestamme. Sellaista tahoa ei ole eikä de facto ole ollutkaan – ainakaan hankalien asioiden hoitamisen suhteen, ehkä toki aseellisesti ylivaltaisia aika ajoin.

Belorussian yölliset tapahtumat olivat suuri pettymys niin Euroopalle, EU:lle kuin demokratiakehityksellekin. EU-kansalaisena odotan kuitenkin, että EU vihdoin nostaa profiiliaan ja tarjoaa meille parempaa tulevaisuutta Lähi-itään yhteistyössä Turkin kanssa.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s